Casal K 190 B

Det här är Magnus Casal K 190 B -80. Casalen påminner mycket om Zundapp men den är både ovanligare och lite roligare pga av att den är 4 växlad original. Bilderna nedan är tagna av Magnus själv jan -05. Stora bilden till hö är tagen av Blommen sommaren -08.

Jag heter Magnus är ett riktigt Casal-freak sedan länge, jag hade ett antal moppar i slutet av åttiotalet, sen blev det ju bil + vissa andra högre fordonsbehörigheter. Tills härom året då Bosse blues (musikervän + moppe entusiast från Sigtuna) tipsade om att det fanns ett gammalt Casal lik utanför Enköping i en lada, sagt och gjort vi åkte dit och jag köpte liket för 300kr, det saknades massor + att motorn var helt borta på den, skicket ska vi inte tala om...

Hur som helst så har jag fixat upp den i så nära originalskick som det går, delar vimlar det ju inte av direkt, Addemoto som tog över lagret efter Svenska cykelfabriken i Lomma har i princip sålt bort det mesta av värde. Fabriken i Portugal Kånkade 1990, delar är i princip omöjligt att frambringa, Casal kollegor från andra delar i Europa har det ännu värre när det gäller reservdelstillgången.

Vad gäller denna maskin så är den av årsmodell 1980, och till skillnad mot många andra så har jag jobbat på att fixa originalgrejerna ex blinkers, batteri (hopplöst dålig laddningskapacitet) Loggan har jag inte hunnit sätta dit vid fototillfället, endast stripes var då på plats. Sen finns det lite småfix kvar med bla limpan, men det mesta börjar bli klart nu, förgasaren är inte original vad gäller den svenska varianten av K190 (K190 SW) men den sitter på vissa ex i utlandet, den svenska strypta fuggen heter ju Bing 1/9/53 och är på 9mm.