Berga Häll Moppers i KCTT:s Canonball  Race!

Deltagare: Översten, Fjunis, Niklas, Julle och Jocke.

När vi fick reda på att Gunnar skulle arrangera ett Canonball race igen så tvekade vi inte en sekund att anmäla en moped. Efter undersökningar i klubben kom vi fram till att Översten skulle köra p.g.a att det var den enda med mc kort (mindre böter då).

Vi tittade över mopedinnehaven i klubben och kom fram till att Niklas mamba skulle bli ett bra projekt att köra på. Efter lite planering och införskaffande och lånande av delar träffades vi några kvällar före racet och satt ihop ett riktigt råttbygge. Det blev delar från både mc och mopeder. Bygget blev klart i tid så kvällen före racet finputsade och lastade vi moped och reservdelar.

Lördag morgon 05.15 kom grabbarna och hämtade mig för vidare färd och upplockning av fler mekaniker.

Vi träffade Ond Moped på macken vid Stora Väsby, dom undrar om vi hittar och om dom kan hänga på oss.

Framme i god tid i Stavsnäs för urlastning och lite ljug med likasinnade som droppar in i.

Förarmöte 07.45 där det singlades slant om vilket slutmål det skulle bli. Det stod mellan Öregrund och Grisslehamn, det blev det sistnämnda.

Vårat team beslutar att vi ska ta färjorna Värmdö - Rindö - Vaxholm och inte åka genom Stockholm.

Startskottet går 08.00 där 31 mopedister startar med Le Mans start.

Lite trångt i första kurvan där en förare kontrollerar om asfalten fortfarande är hård. Jag får åka upp mig genom fältet eftersom jag kom efter i starten. Efter 1 mil ser jag ingen framför mig och tror nog att jag kanske var först.

Kommer till första färjan på 23 minuter (lite under 3 mil) och är ensam med Gunnar som har kommit ifatt mig strax före med sin motorcykel.

Rullar på direkt och vi åker på en gång. När vi kommit 50 meter ut från bryggan kommer 4-5 mopeder ner till kajen och dom använde sig inte av så trevliga ord medan jag stod och myste på färjan med ett försprång till dom på 30 minuter. Ringer servicebilen och berättar att jag är ensam moped på färjan, så dom vänder eftersom dom har 1 mil kvar till färjan och åker genom Stockholm.

Gunnar ringer och kollar om några åkt genom Stockholm, och får höra att minst två gjort det. Berättar för mig att mitt vägval är 25 minuter långsammare än dom.

Nästa färja får jag vänta 5 minuter på, som jag inte tycker var så farligt.

Framme i Vaxholm var det raka spåret till Angarn för vidare färd på motorvägen upp till Norrtälje. När jag passerar Brottby avfarten (ca: 1,5 mil från Angarn) ringer Fjunis och undrar om jag snart är framme vid motorvägen där dom står och väntar på mig. Då fick dom bråttom att hinna upp mig som låg och borrade på motorvägen. Dom han upp mig 1 mil från Norrtälje för att kunna bevittna när jag ger mig ut på omkörning av två bilar.

Framme i Norrtälje på bara 1,5 timme och inte ett enda missljud från motorn.

Trocklar mig igenom Norrtälje utan missöden och ser att det bara är 4,5 mil till Grisslehamn.

Glädje är inget som varar för evigt, så när det är 3 mil kvar rycker det till i motorn så jag tror att den är på väg att nypa. Jag slår av på gasen för att mjölka in lite mer soppa i motorn när det låter som någon har monterat en stenkross på mopeden. Det blev bara tvärstopp i motorn efter stor rasslet. Får vänta en stund på servicebilen innan den kommer, för dom kom efter i Norrtälje.

Supermekanikerna skruvar av cylindern för att konstatera att det var vevstakslagret som rasat. Dom skruvar ur motorn och sätter in en ny på rekord tid. Det var bara för mig att hoppa på moppen och ge mig iväg. Men det visar sig att förgasaren och avgasröret inte als stämde med den cylindern. Moppen gick i 45 km innan jag efter 1,5 mil kommer underfund med hur jag skall bete mig med gasen, som endast får röras i tiondelar för annars blev motorn sur. Då kom jag i upp i 70 km, men säg den glädje som varar.

När det är 7 km kvar till mål börjar det små skramla om motorn vid avslag. Som resulterade i att plötsligt puffar motorn till för att sedan vara stendöd. Svänger åt sidan så servicebilen får plats vid vägkanten. Misstänker att det är något med svänghjulet, så supermekanikerna sliter av kåpan för att där hitta krysskil, mutter, bricka och svänghjul. Det var bara att skruva tillbaka allt och kasta sig ut på vägen igen. Då kommer en tävlande och åker om mig så jag tror att jag blir förkyld.

Sitter och svär för mig själv och undrar om jag var först på vägen och skall behöva förlora när det är 6 km kvar. Kommer till grillen i Grisslehamn och ser att det står fyra mopeder där. Blir lite lättad att man inte var först och blev omåkt så nära mål. Men blir också glad åt våran 5 plats som vi är mycket nöjda med om man ser till vilka problem vi hade under vägen. Det var endast 3 av 31 mopeder som inte kunde fullfölja racet.

Cribbe tog hem segern på den osannolika tiden 1,58. Det var 8 minuter före Janne o Jakob som delade på 2:a o 3:e platsen. Det var dom tre första som åkte genom Stockholm visade det sig. Vi var 45 minuter efter så med hel maskin hade vi nog kunna konkurrera med tvåan och trean.

Lät på Gunnar som om att det inte skulle bli något race nästa år, men det tar vi med en nypa salt. Så vi börjar planera redan nu vilket objekt vi skall åka med nästa år.

MVH

Översten o Berga Häll Moppers.